UA RU
UA RU

Аплікатор з бавовняною кінцівкою

На сьогоднішній день при розвитку молочного скотарства в промислових масштабах існує необхідність проведення профілактичних заходів щодо запобігання захворюваності поголів'я.
Один з таких методів - назофарінгальние проби - простий неінвазивний метод взяття проб у телят і корів на предмет респіраторних захворювань.
 Використовуючи аплікатор з бавовняної кінцівкою, береться мазок з задньої стінки глотки в області глоткових мигдалин. Довгий аплікатор дозволяє взяти такий мазок з урахуванням довгих носових ходів у корів.
Від кожної тварини беруть дві проби: для бактеріальних досліджень і другий для вірусів (респіраторно-сенцітіальний, герпесу, респіраторної корони і діареї ВРХ), хламідій, уреаплазми і мікоплазми.
Охолоджені зразки відправляються в лабораторію.
Дослідження проводять за допомогою ПЛР та культивуванням на селективної середовищі в інкубаторі з 5% СО2.
Від одного до трьох робочих днів займає термін виконання лабораторних досліджень.
Проводиться одночасно тестування на чутливість до протимікробних препаратів і вакцин, для інформування ветеринара в застосуванні певних препаратів, паралельно дотримуючись вже прийнятих протоколів.
У США в основних 12 штатах були проведені дослідження на наявність респіраторних захворювань у телят.
Відповідно до інструкцій ветеринари провели взяття проб у телят до 6 місяців. Відмінностей в поширеності звудників респіраторних захворювань на всіх територіях виявлено не було, як і не було розходжень у середньому віці телят, уражених респіраторними захворюваннями. У половини протестованих виявлений коронавірус, парагрип, мікоплазмоз і пастерельоз.
Зокрема парагрип висококонтагіозне захворювання, часто супроводжується секундарною інфекцією Як наслідок - загибель поголів'я, карантин, що тягне за собою фінансові втрати для фермера. Тому своєчасна діагностика і профілактика вищевказаних захворювань дозволить уникнути втрат.
Сучасне тваринництво - це висока концентрація поголів'я з нерівномірним імунно фоном. Проведення профілактичних заходів, а саме взяття назофарінгальних проб за допомогою спеціальних стерильних аплікаторів з бавовняної кінцівкою на пластиковому стрижні в транспортній пробірці дозволить запобігти втрати поголів'я, вчасно поставивши правильний діагноз.
Купити аплікатор ви можете в нашому інтернет-магазині або зателефонувавши менеджерам.