Банановий брауні
Інгредієнти:
2-2,5 банана (250 гр)
3 яйця
120 гр цукру (бажано коричневий)
ванільний цукор, щіпка солі
150 гр вершкового масла
100 грн борошна
1,5 чайні ложки розпушувачу
3 столові ложки какао
Для ганаша 100 гр шоколаду і 100 мл вершків.
Банани розминаємо виделкою або пресом для картоплі, щоб банан осатался невеликими шматочками.
Збиваємо яйця з цукром, ванільним цукром, сіллю.
Додаємо розтоплене, але не гаряче масло. Збиваємо. Просіваємо через сито борошно, розпушувач і какао.
Перемішуємо до однорідної маси, додаємо банани і акуратно перемішуємо.
Форму (бажано роз'ємну) змащуємо маслом і обсипаємо борошном. Викладаємо тісто і випікаємо в духовці при 180 ° С 30-35 хвилин. Для впевненості перевіряйте готовність скалкою, вона повинна бути сухою.
Час не втрачаємо, готуємо ганаш. На водяній бані розтопіть шоколад, додайте вершки. Маса повинна бути однорідною. Шоколад будь-який, який ви любите. Немає шоколаду - приготуйте просту глазур: 100гр вершкового масла, 6 ст.л. вершків, 12 ст.л. какао, пакетик ваніліну, 10 ст.л. цукрової пудри, все змішайте і проваріть на водяній бані до однорідності, крапля глазурі повинна швидко застигнути на тарілці.
Брауні готовий, глазур готова, покриваємо глазур'ю весь торт, використовуючи кондитерський шпатель і вуаля - десерт готовий.
Ми додали в ганаш кокосову стружку, для нового смаку.
Всім приємного чаювання!