UA RU
UA RU

Будова ножа

Найбільш поширений інструмент на кухні - це звичайно ж ніж. В арсеналі будь-якого мисливця або рибалки завжди буде його улюблений ніж. А вже профессіоанльний м'ясник обійтися без ножа ну ніяк не зможе. Що ж таке ніж?

Будова ножа найпростіша: рукоять і клинок

Рукоять ножів СІКО виробляється із сучасних матеріалів, що задовольняють потреби навіть найвимогливіших споживачів; адже професія м'ясника передбачаэ повне оброблення туші тварини: від забою до формування готових напівфабрикатів. Асортимент ножів для м'ясників від португальського виробника включає в себе повний, і навіть більше, перелік ножів.
Форма рукояті ножів для м'ясників має відкриту форму (рис.1), що дозволяє працювати ним людині з будь-яким розміром руки. А двосторонній упор для великого пальця дозволить працювати як правші так і лівші (рис.2).

Високий захисний жолоб на рукояті захищає руку від пошкоджень під час роботи з тушею. Ергономічна форма рукоятки і нековзний матеріал дозволяють працювати тривалий час без відчуття втоми і травмування зап'ястного суглоба, так званий тунельний синдром, який є професійним захворювання не тільки айтішників, але і м'ясників. Тому правильно підібраний ніж - запорука вашого здоров'я.
Хвостовик - незаточена частина клинка (рис.1), завдяки якій кріпиться рукоять до леза, а ідеальне поєднання ручки і леза дозволяє забезпечувати високий рівень гігієни, попереджаючи можливысть розвитку бактерій і грибків в щілинах між рукятью і лезом в низькоякісних ножах.

Компанія SICO використовує для виробництва своїх ножів високовуглецеву сталь з високим вмістом легуючих елементів (молібден, хром, ванадій та інші), що надає ножам високі ріжучі здатності і довговічність в терміні служби. Кромка леза, заточена під певним кутом для кожного виду ножа (для м'ясників 25-30 °), лазерний контроль рівномірності кромки леза гарантує якість заточки.
Високоякісні матеріали, використовувані для виробництва ножів СІКО, гарантують якість ножів, тривалий термін їх служби і задоволення при роботі ножами.