UA RU
UA RU

Как подобрать шприц с учетом особенностей крепления иглы?

Шприц – медичний інструмент, який широко використовується для різних маніпуляцій у ветеринарії. Конструктивно представлений циліндром, що виштовхує поршнем та голкою. Призначений для підшкірних, внутрішньовенних, внутрішньом'язових ін'єкцій, взяття пункцій, відсмоктування небажаного вмісту різних порожнин. Широта сфери застосування обумовлює наявність великої кількості різновидів медичного інструменту. Підбираючи шприц для тієї чи іншої маніпуляції, слід враховувати як обсяг і конструктивні відмінності, а й особливості кріплення голки.

вакцинация

За типом кріплення голки до шприца виділяють три великі групи:

  • LUER slip;
  • LUER lock;
  • Шприци з інтегрованою голкою.

LUER slip
Шприц LUER slip – традиційний трикомпонентний медичний інструмент. Об'єм циліндра коливається від 1 до 150 мл. Широко застосовується у ветеринарії для діагностичних маніпуляцій, ін'єкцій тощо. Завдяки зручній конструкції практично немає альтернативи. Особливе кріплення голки та наявність стопорного кільця не дозволяє поршню висмикуватися під час забору препарату з флакона або ампули. Важливо наявність ребристого упору для пальців, що гарантує безпеку маніпуляцій – шприц не вислизає з руки.

Але ключова відмінність шприца Луер Сліп полягає в наступному: голка одягається і надійно фіксується на частині циліндра, що виступає, утворюючи з ним єдине ціле.

Шприц типу LUER slip – оптимальний варіант для введення фармпрепаратів із низьким рівнем в'язкості.

луэр слип

LUER lock
Конструктивно LUER lock мало чим відрізняється від LUER slip: ті самі циліндр, поршень, голка. Однак об'єм шприца Луер Лок може досягати 100 мл, а кріплення голки до циліндра відрізняється вищою надійністю. Саме це дозволяє використовувати шприц LUER lock для комфортного введення в'язких препаратів, взяття рідин для подальшого дослідження з метою діагностики. Допустимо використання голок такого типу разом з інфузними насосами.

Відмінна риса LUER lock – голка не просто одягається, а ніби вкручується в шприц, забезпечуючи надійність та герметичність, дозволяючи з'єднанню витримувати тиск, що утворюється при виштовхуванні рідини.

луэр лок

Інтегрована голка
Інтегрованою голкою комплектуються шприци малого об'єму до 1 мл. Зазвичай, вони призначені для одноразового використання. Підходять для вакцинації та масової імунізації. У ветеринарії застосовуються дуже рідко. Альтернативою їм є професійні ветеринарні ін'єктори , що дозволяють проводити вакцинацію в стислі терміни.

Компанія Хорошун та Ко пропонує широкий асортимент ветеринарного обладнання та інструментів, у тому числі ін'єктори, шприци та голки. Щоб підібрати необхідні товари, ознайомтеся із каталогом!